de Heer Raymond 'Mon' Rooses

Photo 456228
Woonachtig te Edegem (2650, België)
Geboren te Antwerpen (2000, België) op zaterdag 6 juli 1929
Overleden te Edegem (2650, België) op dinsdag 26 september 2017 op 88 jarige leeftijd
Levensgezel van Mevrouw José Moorkens

Herdenkingsruimte Raymond 'Mon' Rooses 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de woensdag 27 september 2017.

De eerbetonen

4 eerbetoon (2 privé)  
Eerbetoon 

Bij het overlijden van de heer Raymond "Mon "Rooses wens ik uiting te geven aan mijn gevoelens van sympathie, genegenheid, bewondering en vooral dankbaarheid, en dat als oud leerling uit het klasje dat hem als onderwijzer mocht hebben in de vroege jaren 50 van de vorige eeuw in de S.O.J. 1 aan de Louisastraat; behalve Korneel Paenen en ikzelf zaten er in dat klasje onder meer nog: Charles Peeters, Ronnie Van Ginneken, Joske Mommens, Robert Muys, Tom Lescornez, Johnny Patternotte, Johnny Stremersch, Paul Van Craenenbroeck, Guy Ooms, Walter Vandeweghe, Eddy Odufré, Jean-Pierre Teeuws, Philippe Keladi, Erik Uytendale, Ludo Vandervaet, Fons Weijgers, Robert Truyens, Jefke Van Rossum, Ludo Mesure en Jean Vrancks; na het zesde leerjaar is een groot deel van de klas onder begeleiding van Mijnheer Rooses en zijn echtgenote Maria met Kindervreugd op vakantie geweest in Montreux in Zwitserland.

Walter Van den Brande

Ere-Vrederechter

Walter Van den Brande- 6/10/2017

Eerbetoon 

Met ontzetting en een oneindig verdriet staar ik naar mijn beeldscherm. Voor mijn ogen staat het overlijdensbericht van mijn onderwijzer. Mijn “meester Rooses”, de meest geliefde, meest gerespecteerde leerkracht van de stedelijke jongensschool SOJ 1 Louisastraat, van de beginjaren ’50 is niet meer. In al mijn verdriet voel ik mij gelukkig hem nog, een veertiental dagen geleden, te hebben gezien en gesproken. Heerlijke uren heb ik met hem doorgebracht niet vermoedend dat ik misschien de laatste persoon ben geweest waar hij nog zo uitvoerig en geanimeerd heeft mee gepraat. Ik zal het nooit vergeten.
“Bedankt meester voor wat je ooit voor mij betekend hebt. Zonder jou was ik nooit geworden wat ik nu ben. Mag men jouw blazoen vereren met “merletten”, bek- en pootloze vogels die staan voor de goede klank van een eerbare naam.”
Korneel Paenen.

Korneel Paenen- 28/09/2017